Tunalı Sağlık

Evde Enjeksiyon Hizmeti

Evde Enjeksiyon Uygulama Biçimleri
Enjeksiyon hizmeti

Enjeksiyon hizmeti sindirim sistemi haricinde tüm yollarla ilaçların verilmesine parenteral ilaç uygulaması denilmektedir. Enjeksiyon uygulaması da genel olarak parenteral ilaç uygulaması içerisindedir.

Enjeksiyon uygulamasının bazı uygulama yöntemleri ve farklı isimleri vardır.

İntradermal (Deri içi) enjeksiyon

Deri içi enjeksiyon için, enjeksiyon iğnesi 5-15 derece açı ile girmelidir.Genel olarak kullanılan bölgeler ön kolun iç yüzü, göğsün üst kısmı,Spakula olmalıdır. İlaç miktarı Hekimin tercihine göre 0,1-0,5 ml olarak değişebilir.Sonrasında basınç uygulanmaz.

Subkutan (Deri altı) enjeksiyon

Deri altı enjeksiyon için, enjeksiyon iğnesi 45-90 derece açı ile girmelidir.Genel olarak kullanılan bölgeler göbek çevresi,kalçanın üst kısmı,dış üst kol,uyluk ve spakula bölgesi olmalıdır.İlaç miktarı hekim tercihine  0,5-1 olarak değişebilir. Uygulama için Enjeksiyon yerleri sürekli değiştirilmelidir.

İntramüsküler (Kas İçi) enjeksiyon

Kas içi enjeksiyon analjezik(ağrı kesici),vitaminler(Dodex,B12) gibi uygulamalar için en çok tecih edilen yöntemdir.Kas içi enjeksiyon için enjeksiyon iğnesi 90 derece açı ile girmelidir.Dorsagluteal bölge,ventrogluteal bölge,vastus lateralis bölgesi,rektus femoris,deltoid ve triceps bölgesi olmalıdır. 0-3 yaş arasında dorsagluteal bölge tercih edilmez. Önce vastus daha sonra rektus femoris bölgesi tercih edilir.

İntravenöz (damar içi) enjeksiyon

Damar içi enjeksiyon uygulaması için iğne 30-45 derecelik bir açı ile deriye 15 derece ile damara paralel girilir. İritian ilaçlar verilecekse büyük damarlar tercih edilmelidir. Enjeksiyon hizmeti sonrasında kanama tamamen durana kadar basınç uygulanmalıdır.

İlaç uygulamaları hasta bakımının oldukça önemli bir yönünü oluşturmaktadır. Hemşire verdiği ilacın yan etkisini bilmeli ve hastayı gözlemlemelidir. Kullanılan ilaçların toksik etkilerini ve bunların belirtilerini bilmelidir.

Sağlık Bakanlığının 6091 sayılı genelgesine istinaden açılmış olan ve sağlık kabini olarak ruhsatlandırılan kurumumuz siz değerli hastalarımıza yetkileri çerçevesinde tüm sağlık hizmetlerini sunmaya uygun görülmüştür. Bilindiği üzere eczanelerin de enjeksiyon uygulaması yasaklandıktan sonra sağlık kabinlerine olan ihtiyaç da artmıştır.Evden çıkamayacak durumda olan immobil hastalarınız ya da hastane ortamında olmak istemeyecek durumda olan hastalarımız için hizmetimizin önemi büyüktür.

Deneyimli personellerimiz tarafından Ankara’nın tüm ilçelerinde evde enjeksiyon uygulaması uygulanmaktadır. Evde uygulanacak enjeksiyon için gerekli prosedürler ve önlemler alınarak tedaviniz gerçekleşmektedir

Bize burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ya da 0312 925 57 27 no lu telefonumuzdan ya da sosyal medya hesaplarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.